Sağlıklı ve güvenilir piliç eti üretebilmek için eğitimli çiftçilerle çalışıyor, piliçlerimizin ihtiyaçlarının karşılandığından emin olarak, duyarlı ve sorumlu davranıyoruz. Piliçlerimizin sağlıklı, huzurlu, rahat ve güvende olmasını, doğru ve iyi beslenmesini, türüne özgü davranışlar sergileyerek sosyalleşebilmesini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bu koşulların sağlanması hayvan refahının sağlanması anlamına geliyor. Gelin çiftçilerimizin ve veteriner hekimlerimizin hayvan refahını en üst seviyede tutmak için neler yaptığını izleyelim.
Üretim aşamalarımızın tümünde “hayvan refahı” ön plandadır.
Çiftliklerimiz piliçlerimizi kötü hava koşullarından, yüksek sıcaklıklardan, yabani hayvanlardan ve hastalıklardan korumak için kapalı alanlardır ancak hiçbir koşulda kafesler içinde büyütülmezler. Uygun metrekareler içinde serbest dolaşım yöntemiyle yetiştirilirler. Çiftliklerimizde metrekareye ortalama 33-39 civciv düşer. Büyüdükçe, çiftlik içinde özgürce dolaşabildikleri, sosyalleşebildikleri, yem ve suya istedikleri zaman rahatlıkla ulaşabildikleri yoğunlukta yaşamaları için yeni alanlar açılır.
Çiftliklerimiz, dışarıda hava ne kadar soğuk ya da sıcak olursa olsun, piliçlerimizin büyüme evrelerine göre içeride uygun iklim koşullarının ve havalandırmanın kontrol altında tutulduğu otomatik sistemlerle donatılmışlardır. Örneğin; yaşamlarının ilk haftalarında henüz vücut ısılarını dengeleyemediklerinden 33°C ; 3. haftalarından itibaren büyüdükçe, tüyleri uzadıkça ve vücut sıcaklıkları arttıkça 24°C’ye dek düşen daha serin ortamlar sağlanır. Bu ısı son haftalarda 18°C’ye dek inebilir.
Çiftliklerimizde piliçlerimizin yetiştirme süreleri boyunca gerekli olan besinleri ve taze suyu tüketebilmelerini sağlamak için özel tasarlanmış otomatik yem ve su ekipman sistemleri kullanılır. Piliçlerimizin daha hızlı büyümesi için çiftliklerimizde sürekli aydınlatma yapıldığı doğru değildir. Piliçler sadece aydınlıkta yem ve su tüketebildikleri için sağlıklı gelişimleri için yeterli olan günlük besinlerini alacakları şekilde aydınlatma yapılır.
Üzerinde dolaştıkları ve tamamen doğal malzemeden olan altlığın her zaman kuru ve temiz tutulması sağlanır.
Hayvan refahı piliçlerimizin sadece büyüme süreciyle sınırlı kalmaz, çiftliklerimizden kesimhaneye ulaştırılırken ve burada işleme alınırken de devam eder.
Etlik piliçlerimiz 42-45 günlük büyüme süreçlerini tamamlayıp, ideal ağırlıkları olan 2-2,5 kilograma ulaştıktan sonra kesimhanemize götürülmeye hazırdır. Kesimhaneye götürülmek üzere çiftliklerimizden alınırlarken kısa bir süre için tarım bakanlığı onaylı nakliye araçları ile taşınmaktadır. Bu da seyahat esnasında onların güvenliği içindir.
Kafeslerle nakliye kamyonlarımıza yerleştirme işlemini de forklift sistemiyle yaparız. Forkliftle yükleme hem daha hızlı hem de daha güvenli olduğu için piliçlerimiz yükleme sürecini zarar görmeden ve stressiz yaşarlar. Piliçlerimiz kesimhaneye gittikten sonra bir çiftliğin temizlenmesi, sterilize edilip yeni bir sürü için hazırlanması tam 10 gün sürer.