Çiftlikten Sofraya
ÇİFTLİKTEN SOFRAYA
  • PİLİÇLERİNİZ KAÇ GÜNLÜKKEN KESİLİYOR ?

    Etçi Piliçlerin günümüzde bu derecede hızlı büyümesinin esas olarak nedeni genetik seleksiyonlardır.

  • CİVCİVLER KABUKLARINI KAÇ GÜNDE ÇATLATIP, YUMURTADAN ÇIKIYOR ?

    Hayır, normal bir kuluçka süresi 21 gündür. Böyle bir olay Piliçlerın fizyolojik özelliklerine aykırıdır.

  • ŞENPİLİÇ'LER PARMAKLIKLARIN ARKASINDA MI YAŞIYOR YOKSA ÖZGÜRCE Mİ ?

    Sağlıklı ve güvenilir piliç eti üretebilmek için eğitimli çiftçilerle çalışıyor...

  • PİLİÇLERİN GENETİĞİ ÜZERİNDE OYNANDI MI ?

    Etlik piliçler yaklaşık 90-100 yıldır süren ve halen de sürmekte olan ıslah çalışmaları sonucu büyüme hızı artırılmış özel hayvanlardır.

  • GDO'YA 'EVET' Mİ? 'HAYIR' MI?

    Türkiye'de GDO'lu tarım alanı yoktur. GDO'lu tohum ekimi ve her türlü ticareti yasaktır.

  • YEMLERE KATILAN KATKI MADDELERİ BİR ÇEŞİT HORMON MUDUR ?

    Avrupa Birliği ülkeleri de dahil, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kanatlı yetiştiriciliğinde hormon kullanılmamaktadır.

Soframıza gelmeden önce, piliçlerimizin kattetiği bu uzun yolculuğa hep birlikte eşlik edelim.

Kısaca özetlemek gerekirse; hikâyemiz damızlık çiftliklerinde başlar, yumurtaların çıkımı ile birlikte kuluçkahanede devam eder. Kuluçkahanede 21 günlük civciv çıkım sürecinden sonra ise civcivlerimizi çiftçilerimize teslim ederiz. Burada civcivlerimizin büyüyüp serpilme süreci başlar ve 2-2.5 kilogramlık piliçler olduklarında kesimhaneye ve sonrasında da dağıtım ağımız vasıtasıyla sofranıza varır.

Damızlık tavuklar günde en fazla 1 adet etlik piliç yumurtası yumurtlar. Buna “kuluçkalık broiler yumurtası” adı verilir ve sofralık yumurtasından farklıdır. Kuluçkahanede ideal ortamda geçen 21 günün ardından yumurtadan çıkan civcivlerimiz, ergenliğe ulaşana kadar yetiştirileceği civar bölgelerdeki çiftliklerimize taşınırlar. Çiftçilerimiz ve deneyimli veteriner hekim ekibimiz, civcivlere 42-45 gün boyunca sağlıklı birer piliç haline gelene kadar gözleri gibi bakarlar. Hayır! Piliçlerimiz asla kafeslerin içine konulmaz. Çiftlikte gezer, yemlerini yer, su içer ve sosyalleşirler. Evet, bu kapalı bir alandır, ama havalandırması, soğutması ve ısıtması tamdır. Piliçler kesimhaneye gittikten sonra bir çiftliğin temizlenip, sterilize edilip yeni bir sürüye hazırlanması tam 10 gün sürer.

Günümüzde uygulanan sıkı “biyogüvenlik kuralları” sayesinde piliçlerin hastalanma oranları her geçen gün azalıyor, ama tıpkı insanlar gibi piliçler de bazen hastalanabilir. Sadece ve sadece hastalanmaları halinde sürüye veteriner hekim kontrolünde antibiyotik verilir. Değişmez kural şudur: ilaç tedavisi ilaçların yasal arınma sürelerine riayet edilerek kesimden önce mutlaka uygun zamanda sonlandırılır ve kesimden önce kalıntı testi yapılır. Pilicin kesimden önce antibiyotikten arınması sağlanmış olur. Kalıntı izleme programı ile de veteriner hekimlerimiz durumu takip eder.

Piliçlere asla hormon ve steroid verilmez. Bu, hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Avrupa Birliği yönetmeliklerine aykırı, hem de pratikte imkânsızdır. Yetiştirdiğimiz piliçlerimiz yıllar süren doğal ıslah çalışmaları sonucunda, en yüksek et verimine ve hızlı gelişme özelliğine sahip tavuk ırklarının birbirleriyle melezlenmesiyle yüksek verimliliğe ulaşan ari ırklardır. Ayrıca çiftçilerimiz ve veteriner hekimlerimiz, piliçlerimize sağlık ve refah sağlamak için iş birliği içinde canla başla çalışır. Gelişmiş çiftlik ve iklimlendirme şartları, kaliteli ve dengeli yem olanakları sayesinde daha sağlıklı ve iri piliçler yetişir; bu doğal bir süreçtir.

Piliçlerimiz en az 42 günde 2-2.5 kiloya ulaşırlar ve kesimhaneye gönderilirler. Sadece kesimhaneye giderken, güvende olmaları için kesimhaneye tarım bakanlığı tarafından canlı tavuk taşıma belgesi verilmiş onaylı nakliye araçları tarafından hayvan refahı kurallarına uygun olarak taşınırlar. Tüm piliçlerimiz İslami usullere uygun olarak helal kesim yöntemleriyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin gözetimi altında kesilir.

Ambalajlanan ürünlerimiz Türkiye çapında yaygın dağıtım ağımız üzerinden, frigrofik araçlarımızla market ve kasap raflarında yerini alana kadar soğuk zinciri koruruz.