Sıkça Sorulan Sorular
SIKÇA SORULAN SORULAR
Piliç Etinin Kaliteli Olması Ne Anlama Gelmektedir?

Piliç Etinin Kaliteli Olması Ne Anlama Gelmektedir? Sağlıklı koşullarda, uygun besleme stratejileri uygulanarak yetiştirilmiş hayvanlardan elde edilmiş olmalıdır. Hijyenik koşullarda [...]

Devamını Oku
Nasıl Oluyor Da Piliç Etinde Antibiyotik Var Diyorlar?

Kanatlı eti yetiştiriciliğinde antibiyotikler büyüme, gelişme ve tedavi amaçlı olarak kullanılırken, büyüme ve gelişme faktörü olarak kullanımı Avrupa Birliği (AB)’nde olduğu gibi ülkemizde de Ocak 2006 tarihinden itibaren tamamen yasaklanmıştır. Bu tarihten beri antibiyotikler sadece tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Devamını Oku
Yemlere Katılan Katkı Maddeleri Bir Çeşit Hormon Mudur?

Avrupa Birliği ülkeleri de dahil, tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kanatlı yetiştiriciliğinde hormon kullanılmamaktadır. Türkiye’de hormon kullanımı, imal edilmesi, satılması, bulundurulması da yasaktır. Hormon ucuz bir madde olmadığından uygulama ekonomik açıdan da rasyonel değildir. Kullanımı durumunda ise üretim maliyetlerini birkaç misli artıracaktır.

Devamını Oku
Gdo'ya Evet mi? Hayır mı?

Türkiye’de GDO’lu tarım alanı yoktur. GDO’lu tohum ekimi ve her türlü ticareti yasaktır. Biyogüvenlik Kanunu buna izin vermemektedir. Biyogüvenlik Kurulu tarafından bugüne kadar gıda amaçlı hiç bir ürüne izin verilmemiştir.

Devamını Oku
Piliçlerin Genetiği Üzerinde Oynandı Mı ?

Etlik piliçler yaklaşık 90-100 yıldır süren ve halen de sürmekte olan ıslah çalışmaları sonucu büyüme hızı artırılmış özel hayvanlardır. Tüm özellikleri ile doğaldırlar, genetik yapıları ıslah edilmiş; ancak dışarıdan bir müdahale ile genetik bir değişiklik yapılmamıştır. Sürekli devam eden ıslah çalışmalarına bağlı genetik ilerleme ve yem sektöründeki teknolojik uygulamalara bağlı yem kalitesindeki iyileşmeler sayesinde, 20 sene önce 50- 55 günde 1,8-2 kg canlı ağırlığa, 10 sene önce 40-45 günde 2 kg canlı ağırlığa ulaşabilen bu hayvanlar, günümüzde 6 haftalık bir sürede 2-2,5 kg canlı ağırlığa ulaşmakta ve ülkemiz hayvansal protein açığının kapatılmasında büyük pay sahibidirler.

Devamını Oku
Piliçleriniz Kaç Günlükken Kesiliyor?

Etlik Piliçlerin günümüzde bu derecede hızlı büyümesinin esas olarak nedeni genetik seleksiyonlardır. Beslenme ve diğer bakım şartlarının buradaki etkisi sadece %15 ’dir. Genetik sözcüğünün geçmesi dahi insanları yanlış yönlendirmeler yüzünden tedirgin etmekte olduğundan buradaki genetik seleksiyonu açıklamak gerekiyor. Bu olayın genetiği değiştirilmiş Piliçle uzaktan yakından alakası yoktur.

Devamını Oku
Şenpiliç’ler Parmaklıkların Arkasında Mı Yaşıyor Yoksa Özgürce Mi?

Sağlıklı ve güvenilir piliç eti üretebilmek için eğitimli çiftçilerle çalışıyor, piliçlerimizin ihtiyaçlarının karşılandığından emin olarak, duyarlı ve sorumlu davranıyoruz. Piliçlerimizin sağlıklı, huzurlu, rahat ve güvende olmasını, doğru ve iyi beslenmesini, türüne özgü davranışlar sergileyerek sosyalleşebilmesini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bu koşulların sağlanması hayvan refahının sağlanması anlamına geliyor.

Devamını Oku
İslami Usullere Uygun Helal Kesim Mi Yapılıyor?

Türkiye’deki tesislerin tamamında piliçlerin kesimi İslami usullere uygun olarak yapılmaktadır. Müslüman olan ülkemizde başka türlü kesim yapılması söz konusu olamaz. Tesislerin tamamı helal sertifikasına sahiptir. Bu sayede Müslüman Ülkeleri’ne ihracatlarımızı da gerçekleştirebilmekteyiz. Türkiye’de piliçlerin kesim standartları, Diyanet İşleri Başkanlığı ve BESD-BİR tarafından davet edilen, merkezi Cidde’de bulunan FIQH Akademisi uzmanları tarafından da incelenmiş ve kesim sisteminin İslami kurallara uygun olduğu rapor edilmiştir.

Devamını Oku
Civcivler Kaç Günde Yumurtadan Çıkıyor?

Civcivler Yumurtadan 17 Günde mi Çıkarlar? Hayır, normal bir kuluçka süresi 21 gündür. Böyle bir olay Piliçlerın fizyolojik özelliklerine aykırıdır. Bunun dışındaki ifadeler ancak insanların duygularını istismar etmek amacıyla ileri sürülebilir.

Devamını Oku
  • ÜRETİMDE BİR GÜN

    Günümüzde etlik piliç yetiştiriciliğinin nasıl yapıldığına dair yazılı veya sözlü medya üzerinden tedirgin eden görüntüler ya da bilimsel temeli olmayan bilgiler aktarılıyor...

  • UZMANLARA SORALIM

    Her sektörün gelişmişlik düzeyi kendine özgüdür. Kanatlı sektörü Türkiye’de diğer hayvancılık sektörlerinden ileridedir denilebilir...